Uusi sukupuolivähemmistöjen oikeuksia ajava yhdistys perustettu

tiedotteet 27. kesä 2020

Trans ry:n tehtävänä on kantaa sukupuolivähemmistöön kuuluvien* yhteisön ääni yhteiskunnan jokaiselle tasolle, arkielämän tilanteista aina poliittisiin päätöksentekoprosesseihin asti. Yhdistyksen tavoitteena on toimia sukupuolivähemmistöjen ja päättäjien vuorovaikutuksen mahdollistajana. 

Trans ry toimii yhteisön äänen voimistajana. Yhdistyksen toiminnan keskeisiä arvoja ovat tinkimättömyys, rohkeus ja asiantuntijuus. Yhdistyksen taustalla on vahva transaktivismin perintö, ja sen toiminnassa aktivismi ja asiantuntijuus kulkevat käsi kädessä.

Ihmisoikeuksiin on vaikutettava jo ruohonjuuritasolla, ja ihmisten oma ääni on saatava kuuluviin. Mielensä osoittaminen on perus- ja ihmisoikeus ja yhteisön jäsenten aktivismin tulee olla koko liikkeen keskiössä, toteaa tuore varapuheenjohtaja Julia Peltonen

Trans ry on kaikenlaisen aktivismin ja vaikuttamisen koti, ja myös turvallinen paikka opetella aktivismia. Yhdistyksessä sitoudutaan kaikessa toiminnassa fyysiseen koskemattomuuteen, puheenjohtaja Panda Eriksson komppaa. 

Yhdistyksen perustamiskokous pidettiin lauantaina 27.6.2020. Perustavaan hallitukseen kuuluu sekä pitkän linjan transaktivisteja ja -asiantuntijoita että uusia ja nuoria vaikuttajia. Puheenjohtajistossa toimivat puheenjohtajana Panda Eriksson ja varapuheenjohtajana Julia Peltonen. Hallituksessa toimivat puheenjohtajiston lisäksi Eeli Kytömäki, Sofia Talarmo, Tinksu Haapalainen, Utu Förbom, Anna Harjuvaara, Mikael Heikkanen, Valo Inkinen, sekä Sonja Siikanen.

Lisätietoa:

Panda Eriksson
puheenjohtaja
panda@transry.fi

Julia Peltonen
varapuheenjohtaja
julia@transry.fi

Yhteydenottopyynnöt, yhteistyöpyynnöt ja muut viestit pyydetään lähettämään yhdistyksen viestintäjärjestelmän kautta osoitteessa support.transry.fi

*sukupuolivähemmistöön kuuluvalla tarkoitetaan yhdistyksen toiminnassa ihmisiä, jotka eivät ole cissukupuolisia eivätkä siis identifioidu syntymässä määritellyn sukupuolen mukaan. Tämä sisältää niin trans- ja muunsukupuoliset, sukupuolettomat kuin sukupuoleltaan muilla tavoin moninaiset. Kunnioitamme jokaisen itsemääräämisoikeutta. 

Avainsanat

Trans ry

Trans ry on sukupuolivähemmistöjen oikeuksia ja asemaa yhteiskunnassa edistävä järjestö. Sen toiminta on yhteisölähtöistä.

Hienoa! Tilauksesi onnistui.
Hienoa! Viimeistele saadaksesi täyden pääsyn.
Tervetuloa takaisin! Olet kirjautunut sisälle.
Valmista! Tilisi on nyt aktivoitu ja sinulla on kaikki sisältö saatavilla.